Veelgestelde vragen over data entry

Wil je meer weten over data entry en wat wij voor uw gegevensverwerking zouden kunnen betekenen? Hier vindt u antwoord op veelgestelde vragen.

Wat is data entry werk?

Data Entry, of data invoer, is het manueel invoeren van gegevens.
Data entry is een onderdeel van een gegevensverwerking.
Denk bijvoorbeeld aan administratieve processenorder entry, het bijwerken van klant of relatie gegevens of het indexeren van uw documenten. Deze processen zijn gegevensverwerkingsprocessen en hebben allemaal data invoer nodig.
Het kan rechtstreeks in een systeem (CRM, ERP, CMS, o.i.d.) of in specialistische software ingevoerd.

Waarom data entry werk uitbesteden?

Omdat het handmatig invoeren van gegevens een arbeidsintensief proces is. En omdat dit vaak wordt uitgevoerd door duur betaalde medewerkers, waar het niet tot hun kerntaken behoord.
Bijvoorbeeld een engineer om zijn werkbonnen of rapporten te administreren. Of commercieel medewerkers om wijzigingen in uw CRM door te voeren.
Kortom, wanneer u uw data invoer uitbesteedt, bespaart u veel kosten op uw administratieve processen en kunnen uw medewerkers zich weer focussen op hun kerntaken.

Wat is de data kwaliteit bij uitbesteden van data entry werk?

Wij garanderen altijd een 98% betrouwbaarheid op onze data invoer. Dat is echter gebaseerd op invoer zonder enige controle of automatische aanvulling. Dit percentage kan aanzienlijk verbeteren door controles aan de data invoer toe te voegen. Wij bieden een betrouwbaarheid van 99% op de gegevensverwerking met controles. Dit kunnen we vervolgens ophogen naar 99,99% door double data entry toe te passen.

Wat is double data entry?

Met double data entry worden de gegevens ongezien door twee verschillende operators ingevoerd. Hierdoor verkleinen we de kans op fouten.
Wij garanderen dan ook een betrouwbaarheid van minimaal 99,99% nauwkeurigheid op de invoer van uw data.

Hoe kan ik de kwaliteit van mijn data invoer verbeteren?

Wanneer de kwaliteit van de data invoer niet betrouwbaar genoeg is, kan er gekeken worden naar veld standaardisatie. Hierdoor is het mogelijk om de betrouwbaarheid van de invoer te optimaliseren. Bijvoorbeeld door veld lengte beperkingen toe te voegen, karakters tijdens de invoer te beperken of met automatische aanvulling uit referentie bestanden te werken.
Een andere manuele controle kan zijn door steekproefsgewijs een andere medewerker de ingevoerde gegevens te laten beoordelen. Dit noemen we visuele controle. Dit kost aanzienlijk meer tijd, maar daarmee verhoogd u de kwaliteit van uw data proces enorm.
Wilt u uw kwaliteit van uw data invoer verbeteren? Kijk dan eens op onze oplossing voor data entry uitbesteden.

Waarom data entry uitbesteden in Indonesië?

Indonesië is één van de weinige lage loon landen waar nog volop Nederlandstalig personeel te vinden is. Hierdoor kunnen wij voor relatief lage kosten uw gegevens verwerken. Ook als je dat vergelijkt met bijvoorbeeld Suriname of de Antillen.

Kan ik mijn data entry werk ook automatiseren?

Data invoer is vaak ook te automatiseren, bijvoorbeeld wanneer het gaat om gedrukte tekst in een document, of een order entry waarbij vakjes of hokjes aangevinkt zijn. In dat soort gevallen kan het geautomatiseerd worden door middel van tekst herkenning.
Bij automatisering komen echter ook hoge kosten kijken, vaak is het uitbesteden van uw data entry voordeligere optie.
Maar wanneer het gaat om handgeschreven tekst is de meest kostenefficiënte oplossing nog altijd het handmatig invoeren van de gegevens.

Wat voor kosten kan ik besparen door mijn data entry werk uit te besteden?

Een administratief medewerk(st)er krijgt gemiddeld, voor een full-time dienstverband, tussen de € 2.000,- en € 2.500,- per maand. Daar komt vervolgens 8% vakantiegeld en +/- 30% aan sociale lasten (zoals verzekeringen en pensioen) bij. Voor de onderneming kost een administratief medewerk(st)er dus minimaal € 16,50 per uur.
Bij ons kunt u uw gegevens verwerking uitbesteden voor € 6,00 per uur. Dat loont dus al snel de moeite!

Kunnen jullie ook rechtstreeks in mijn systeem invoeren?

Ja. Zolang de applicatie eenvoudig benaderbaar is kunnen wij de gegevens rechtstreeks in uw systeem invoeren. Wel dient u er rekening mee te houden dat wij vanuit Indonesië werken, waardoor er wellicht iets meer vertraging is op uw data invoer.

Wilt u meer weten wat wij voor uw gegevensverwerking kunnen betekenen? Check dan onze gegevensverwerking oplossingen.

Wil je meer weten over onze oplossingen voor het uitbesteden van data entry? Kijk dan eens bij onze dienst data entry uitbesteden!