Onze gegevensverwerking oplossingen

Iedere klant en ieder proces is uniek. Met onze  gegevensverwerking oplossingen bieden wij altijd een passende oplossing. Omdat wij begrijpen dat ieder bedrijf en proces uniek is denken wij graag met u mee. Zodat uw proces de meest efficiënte en geschikte oplossing krijgt voor het uitbesteden van uw gegevensverwerking.

Wij hebben een brede ervaring op het gebied van arbeidsintensieve werkzaamheden. Deze kunnen variëren van kleinere complexe, kennisintensieve activiteiten tot relatief eenvoudige hoogvolume verwerking.

Het uitbesteden van uw gegevensverwerking kent vele mogelijkheden. Staat uw branche of juist die oplossing niet op onze website, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Neem contact met ons op

Bespaar tot wel 60% op uw administratieve processen!

Met een uurtarief van € 8,50 per uur, bespaart u al snel veel geld op uw administratieve processen!

[vertel ons over uw project …]

Onze oplossingen

Enkele van onze gegevensverwerking oplossingen

Documenten digitaliseren

Veel organisaties werken al jaren volledig digitaal, maar wat doet u met de waardevolle informatie die u voor die tijd hebt opgebouwd? En wat doet u met de documenten die u toch nog fysiek ontvangt?

Fysieke archieven zijn vaak stoffige, omvangrijke en beperkende onderdelen van een organisatie. Het opzoeken van informatie kost veel tijd en als u de informatie gevonden heeft, is het dan het juiste document?

Onze gegevensverwerking oplossing: Digitaliseren van uw archief

Uw archieven bevatten waardevolle informatie en het beheren van dit archief wordt aanzienlijk eenvoudiger en goedkoper als u deze vertaald naar digitale informatie. Daarnaast stelt u met het digitaliseren van uw archief ook belangrijke kennis veilig voor verlies, brand, ongedierte en diefstal.

Vervolg

Maar met het eenmalig archiveren bent u er niet. Uw document stromen stoppen niet en uw archief blijft over het algemeen groeien. Voor de meeste klanten verzorgen wij daarom het up-to-date houden van het digitale archief. Dat betekend dat wij periodiek de fysieke documenten komen ophalen, om de documenten te digitaliseren en toe te voegen aan het bestaande archief. Zo profiteert u optimaal van een digitaal archief en wordt nieuwe aanwas voorkomen.

Profiteer van de vele voordelen van het uitbesteden van uw gegevensverwerking en neem contact met ons op voor advies op maat.

Meer over documenten digitaliserenNeem contact met ons op

Document gegevens verwerken

Wanneer u uw documenten gaat digitaliseren worden er afbeeldingen gemaakt van uw documenten. Maar het maken van afbeeldingen is slechts een deel van het digitaliseringsverhaal. De informatie in de documenten moet immers ook gevonden kunnen worden.

Onze gegevensverwerking oplossing: document gegevens verwerken

Vaak zijn uw documenten gebundeld in een ordner of map. Deze bevat vaak een rug-etiket met daarbij een categorie. Daarbij bevat de gemiddelde ordner of map tabbladen en een inhoudsopgave (index). Aan de hand van deze informatie vindt u, de juiste informatie terug.

Wanneer u gaat digitaliseren zijn deze gegevens belangrijke meta data voor uw documenten en dienen derhalve ook gedigitaliseerd te worden. Uw documenten en de informatie moet immers nog altijd gevonden kunnen worden.

Classificeren en Indexeren

Wanneer wij uw document gegevens verwerken passen wij o.a. classificering toe. Dat wil zeggen dat we de documenten, of delen van documenten, categoriseren.

In tegenstelling tot fysieke archieven, kunnen we door digitalisering uw documenten meerdere classificaties mee geven, hierdoor profiteert u optimaal van de voordelen van digitalisering.

Door indexering toe te passen worden uw documenten, of delen van documenten, vindbaar voor uw medewerkers.

Profiteer van de vele voordelen van het uitbesteden van uw gegevensverwerking en neem contact met ons op voor advies op maat.

Meer over documenten gegevens verwerkenNeem contact met ons op
Onze klanten kiezen voor outsourcing wanneer:
 • Er behoefte is om operationele kosten te verlagen.
 • Medewerkers efficiënter ingezet moeten worden.
 • Het nodig is om de kwaliteit van de data te verhogen.
 • De interne organisatie niet in staat is een dergelijke hoeveelheid data in korte tijd te verwerken.

Elke organisatie kent zijn administratieve processen. Wanneer deze werkzaamheden uw medewerkers structureel veel tijd kosten, dan is het uitbesteden van administratieve processen een verantwoorde keuze.

Onze gegevensverwerking oplossing: administratieve processen uitbesteden

Veel administratieve backoffice werkzaamheden komen in aanmerking voor uitbesteding. Zaico helpt u bij het uitbesteden van deze ondersteunende processen. Dit noemen we ook wel Business Process Outsourcing (BPO).

Wij helpen u o.a. met;

 • Inkomende klachten of reacties behandelen
 • Uw administratie bijwerken
 • Document beheer
 • Data Extractie en webresearch
 • Document gegevens verwerken
 • Onderzoeksresultaten verwerken
 • Gegevens verzamelen en verrijken
 • En tal van andere administratieve werkzaamheden...

Als u kiest voor Zaico profiteert u van de lage kosten en flexibiliteit van uitbesteding. Gecombineerd met onze beproefde kwaliteit en service. Wij zorgen ervoor dat informatie geleverd wordt op de manier die het beste bij uw bedrijfsprocessen past.

Profiteer van de vele voordelen van het uitbesteden van uw gegevensverwerking en neem contact met ons op voor advies op maat.

Meer over Administratieve processenNeem contact met ons op

Gegevens beheren

Als het beheren van uw backoffice systemen (CRM, DMS, ERP of CMS) vaak repetitieve administratieve handelingen zijn, dan is uitbesteding een verantwoorde keuze.

Wij ondersteunen uw backoffice door uw gegevens te beheren. Door structureel de data te actualiseren, aan te vullen en te wijzigen. Hierdoor heeft uw backoffice daar geen omkijken meer naar.

Onze gegevensverwerking oplossing: Uw gegevens beheer uitbesteden

Of het nu gaat om het beheren van uw relatie gegevens, orders, documenten of producten, wij staan voor u klaar om u hiermee te helpen.

Wij ondersteunen onze klanten o.a. met;

 • CMS Het toevoegen, aanvullen en actualiseren van uw product gegevens in een Content Management Systeem.
 • CRM Het actualiseren, wijzigen en verrijken van klant- of relatiegegevens in uw Customer Relationship Management Systeem.
 • ERP Het invoeren van orders, retouren en vrachtbonnen in uw Enterprise Resource Planning systeem.
 • DMS Het toevoegen van machine gegevens aan uw documenten, zodat deze beter gevonden worden in uw Document Management Systeem.

Omdat wij weten dat niet iedere organisatie of backoffice hetzelfde is, bieden wij altijd maatwerk. Zodat onze oplossing naadloos aansluit bij uw backoffice.

Profiteer van de vele voordelen van het uitbesteden van uw gegevensverwerking en neem contact met ons op voor advies op maat.

Meer over documenten gegevens verwerkenNeem contact met ons op

Uw order entry uitbesteden

Order Entry, ook wel orderverwerking genoemd, is het invoeren van gestructureerde gegevens. Zoals bestellingen, vrachtbrieven, uren registratie, werkbonnen en order formulieren.

Het betreft vaak repetitieve administratieve handelingen die vaak door uw backoffice worden uitgevoerd. Dit kan zeer tijdrovend zijn, waardoor uw backoffice overloopt en uw processen vertraging oplopen.

Onze gegevensverwerking oplossing: Uw order verwerking uitbesteden

Door uw orderverwerking uit te besteden, zorgt u voor een snelle, efficiënte en bovendien kwalitatieve verwerking van uw orders.

 • Wij verwerken uw orders direct in uw systeem in, of leveren deze in elk gewenst formaat aan u aan.
 • Uw orders verwerken wij van ieder type bron, zolang deze leesbaar is voor ons. Denk daarbij aan een afbeelding, e-mail of xml.
 • Wij denken met u mee bij het maken van instructies, zodat kwaliteit verder verbetert kan worden.
 • Door onze schaalbaarheid en het tijdsverschil zijn wij snel en garanderen wij een tijdige aanlevering van uw orders.

Met onze jarenlange ervaring in orderverwerking, weten wij wat er bij komt kijken om uw order entry uit te besteden.

Profiteer van de vele voordelen van het uitbesteden van uw gegevensverwerking en neem contact met ons op voor advies op maat.

Meer over order entry uitbestedenNeem contact met ons op

Industriële data verwerking

Voorkom langdurige down-time van uw machines door snel, betrouwbare informatie tot uw beschikking te hebben.

Onze gegevensverwerking oplossing: Uw industriële data verwerking uitbesteden

Bij een storing of een audit van uw machine moet u snel de juiste informatie tot uw beschikking hebben. Het opvragen van deze documentatie kan erg tijdrovend zijn. En, welke garantie heeft u dat het gevonden document ook de laatste revisie is?

Met onze industriële data verwerking, verwerken wij uw gegevens snel en betrouwbaar. Zodat u altijd de meest recente informatie tot uw beschikking heeft.

Enkele voorbeelden van industriële data verwerking
 • Machine prestaties
 • Werkorders
 • Reparatieverslagen
 • R&D documentatie
 • Vendor documentatie
 • Productiearchieven

Als u kiest voor Zaico profiteert u van de lage kosten en flexibiliteit van uitbesteding. Gecombineerd met onze beproefde kwaliteit en service. Wij zorgen ervoor dat informatie beschikbaar is wanneer u het nodig heeft. En op de manier die het beste bij uw bedrijfsprocessen past.

Profiteer van de vele voordelen van het uitbesteden van uw gegevensverwerking en neem contact met ons op voor advies op maat.

Meer over industriële data verwerkingNeem contact met ons op
Onze gegevensverwerking oplossing: Direct Marketing Respons verwerken

Voor een succesvolle marketingactie is een tijdige en correcte verwerking van de binnenkomende respons erg belangrijk. Uw respondenten gaan het erg waarderen als ze snel van de juiste informatie worden voorzien. Juist die extra stap zorgt ervoor dat u een nieuwe fan van uw organisatie aan het maken bent.

Onze organisatie is zo ingericht dat wij goed om kunnen gaan met pieken en dalen in de productie. We nemen graag met u de planning door om onze diensten daarop af te stemmen.

Direct Mail respons verwerking optimaliseren

Wij weten wat er komt kijken bij een Direct Marketing actie en wat u nodig hebt. Door onze jarenlange ervaring weten wij het proces eenvoudig te optimaliseren. U bespaart bijvoorbeeld veel kosten door ons uw mailinglijst aan te leveren, zodoende hoeven wij geen persoonsgegevens meer in te voeren. Dit verhoogd tevens de betrouwbaarheid van de data invoer.

Profiteer van onze ervaring en laat uw direct mail respons door een expert invoeren!

Veiligheid ten aanzien van de verwerking

Zaico heeft jaren ervaring bij het verwerken van direct marketing respons. Al uw gegevens worden door ons op een veilige en vertrouwelijke manier verwerkt. Wij stellen dan ook hoge eisen aan onze medewerkers en wij zorgen ervoor dat de juiste technische en operationele maatregelen zijn getroffen.

Profiteer van de vele voordelen van het uitbesteden van uw gegevensverwerking en neem contact met ons op voor advies op maat.

Meer over direct marketing responseNeem contact met ons op
Onze gegevensverwerking oplossing: Persoonsgegevens verwerken

Voor het verwerken van persoonsgegevens hebben wij een flexibele maatwerkoplossing ontwikkeld. Hierbij kunnen wij op een snelle manier, met een zeer hoge betrouwbaarheid persoonsgegevens verwerken. Ons systeem voorziet in geautomatiseerde controles en heeft de ruimte om extra visuele aandachtspunten te creëren voor onze data entry operators.

Wij hanteren de volgende controles:

 • Veld standaardisatie, door input restricties toe te passen
 • Veld restricties, door middel van uitgesloten karakters (denk aan e-mail validaties)
 • Validaties door middel van referentiebestanden (denk bijvoorbeeld aan IBAN controles of postcode huisnummer controles)
 • Visuele controle
 • Double data entry
 • Maatwerk controles
Veiligheid ten aanzien van de verwerking

Zaico heeft jaren ervaring bij het verwerken van persoonsgegevens. Al uw gegevens worden door ons op een veilige en vertrouwelijke manier verwerkt. Wij stellen dan ook hoge eisen aan onze medewerkers en wij zorgen ervoor dat de juiste technische en operationele maatregelen zijn getroffen.

Profiteer van de vele voordelen van het uitbesteden van uw gegevensverwerking en neem contact met ons op voor advies op maat.

Meer over persoonsgegevens verwerkenNeem contact met ons op
Onze gegevensverwerking oplossing: Naam en adresgegevens verwerken

Voor een succesvolle benadering van uw doelgroep is een snelle en correcte verwerking van de naam en adresgegevens erg belangrijk. Uw respondent wil namelijk zo snel mogelijk op de hoogte gebracht worden. Een tijdige en juiste verwerking van de naam en adresgegevens is gesneden koek voor Zaico. Wij helpen u graag!

Snelle en hoogstaande kwaliteit

Wij maken tijdens de invoer gebruik van een postcode tabel. Hierdoor kunnen wij een hoge kwaliteit en snelle verwerking garanderen. Bovendien profiteert u van:

 • Minder aanslagen (keystrokes), betekend een snellere verwerking. Wij voeren voor een adres, alleen de postcode en het huisnummer in, de overige gegevens worden aangevuld.
 • Minder kans op typefouten, doordat het merendeel van de data automatisch wordt aangevuld, is er minder kans op fouten.
 • Uw data is correct en consequent omdat wij gebruik maken van postcode tabellen volgens NEN schrijfwijze. Kortom, geen afkortingen meer in straat of plaats namen.
Veiligheid ten aanzien van de verwerking

Zaico heeft jaren ervaring bij het verwerken van naam en adresgegevens. Al uw gegevens worden door ons op een veilige en vertrouwelijke manier verwerkt. Wij stellen dan ook hoge eisen aan onze medewerkers en wij zorgen ervoor dat de juiste technische en operationele maatregelen zijn getroffen.

Profiteer van de vele voordelen van het uitbesteden van uw gegevensverwerking en neem contact met ons op voor advies op maat.

Meer over naam en adresgegevens verwerkenNeem contact met ons op

Door wettelijke richtlijnen of interne bepalingen is het soms niet wenselijk of toegestaan om documenten buiten uw organisatie locatie op te slaan. Daarvoor hebben wij een gegevensverwerking oplossing; “Scanning on location” gemaakt waarbij uw waardevolle documenten bij u op locatie gedigitaliseerd worden.

Op deze manier maakt u nog altijd gebruik van onze hard- en software oplossingen voor een snelle en kwalitatief hoogwaardige verwerking. Daarnaast staan onze scanoperators voor u klaar om bij u op locatie het digitaliseringsproject uit te voeren.

Meer over scanning op locatieNeem contact met ons op

Of het nu gaat om een langdurige studie, scriptie of een kort lopend tevredenheidsonderzoek. Uw onderzoeksresultaten verwerken kost veel tijd. Dit kan aanzienlijk efficiënter door het verwerken van onderzoeksresultaten uit te besteden.

Wanneer u uw onderzoeksresultaten door ons laat verwerken, bespaart u gegarandeerd kosten. En beschikt u sneller over de gegevens. Vanzelfsprekend met behoud-, of zelfs verbetering van de kwaliteit.

Onze gegevensverwerking oplossing: Onderzoeksresultaten verwerken
Onderzoeksresultaten verwerken

Of het nu gaat om kwantitatief of kwalitatief onderzoek, gesproken of geschreven antwoorden, het beoordelen of interpreteren van antwoorden, of een combinatie hier van. Wij begrijpen dat niet ieder onderzoek hetzelfde is. Daarom bieden wij altijd een passende maatwerk oplossing.

Profiteer van de vele voordelen van het uitbesteden van uw gegevensverwerking en neem contact met ons op voor advies op maat.

Meer over onderzoeksresultaten verwerkenNeem contact met ons op
Uw kwantitatieve onderzoeksresultaten door ons laten verwerken.

Of het nu gaat om een langdurige studie of een kort lopend tevredenheidsonderzoek. Uw enquêtes verwerken kost veel tijd. Dit kan aanzienlijk efficiënter door de verwerking van uw enquêtes uit te besteden.

Wanneer u uw onderzoeksresultaten door ons laat verwerken, bespaart u gegarandeerd kosten. En beschikt u sneller over de gegevens. Vanzelfsprekend met behoud-, of zelfs verbetering van de kwaliteit.

Onze gegevensverwerking oplossing: Digitaliseren en verwerken van Enquêtes

Met onze jarenlange ervaring in het verwerken van vragenlijsten en enquêtes hebben we aan tal van onderzoeken mee mogen helpen. Denk hierbij aan marktonderzoeken, klanttevredenheidsonderzoeken of medische studies.

Ongeacht het doel uw onderzoek, kunnen we uw vragenlijsten kostenefficiënt digitaliseren. We verwerken zowel open als gesloten vragen, of een combinatie ervan.

Profiteer van de vele voordelen van het uitbesteden van uw gegevensverwerking en neem contact met ons op voor advies op maat.

Meer over Enquêtes verwerkenNeem contact met ons op
Onze gegevensverwerking oplossing: Uw interviews uitwerken

Hebt u interviews die u uit wilt laten werken? Bijvoorbeeld van intake gesprekken, onderzoeken of langdurige studies? Wij werken uw interviews netjes voor u uit. Dit doen wij o.a. door middel van transcriptiedata entry en data verrijken.

Wanneer u uw interviews door ons uit laat werken, bespaart u gegarandeerd kosten. En beschikt u sneller over uw gegevens.

Wij helpen u o.a. met;
 • Opgenomen interviews. Bijvoorbeeld door geluidsfragmenten of video interviews uit te werken.
 • Geschreven of genotuleerde interviews uit te werken.
 • Het beoordelen en categoriseren van antwoorden. Bijvoorbeeld voor kwantitatieve onderzoeken.
Meer over Interviews uitwerkenNeem contact met ons op

Webresearch

Uw onderzoek onze mensen

Het internet staat vol met informatie., maar zie het allemaal maar eens gevonden te krijgen en daarna ook gestructureerd samen te voegen tot werkbare informatie. Zaico kan u helpen bij het vinden van de juiste informatie. Een greep uit onze succesvol afgeronde onderzoeken:

 • Vinden en beoordelen van de juiste profielen op LinkedIn
 • Zoeken naar verschillende duikscholen in Europa en Azië.
 • Het zoeken naar vakantieparken in Europa, inclusief het samenvatten van de informatie voor een correcte online weergave.
 • Selecteren van de juiste productinformatie voor een groothandel.
 • Social media reactie in kaart brengen.

Zoals u ziet gaat het hier om verschillende webresearch opdrachten vanuit verschillende opdrachtgevers. Wij bij Zaico zijn er trots op om te zeggen dat we met een professioneel en hecht team op zo’n goede manier kunnen werken aan het verbeteren van de bedrijfsresultaten van onze klanten.

Door het uitbesteden van webresearch houden onze klanten meer tijd over voor hun kernactiviteiten.

Onze gegevensverwerking oplossing: Uitbesteden van online onderzoek

Zaico zorgt ervoor dat de juiste personen worden ingedeeld op de online projecten. Niet alleen moet een persoon kennis of gevoel hebben bij een bepaalde branche of product. De juiste ervaring zorgt voor het efficiënt afstruinen van het Internet.

Zaico zorgt ervoor dat u ten alle tijden inzicht heeft in de resultaten. Onze medewerkers kunnen daarom altijd bijgestuurd worden waar nodig. Zo kunt u er tijdens het project ervoor kiezen om een bepaald facet verder uit te diepen of deze juist in zijn geheel te negeren. Wij zijn er immers om u van waardevolle informatie te voorzien.

Profiteer van de vele voordelen van het uitbesteden van uw gegevensverwerking en neem contact met ons op voor advies op maat.

Meer over webresearchNeem contact met ons op

Waarom uitbesteden bij Zaico?

Bij Zaico zijn uw data processen in goede handen.

Nederlandstalig

Nederlandstalig project management en verwerking. Eenvoudige communicatie en hoogwaardige kwaliteit.

Snel

Profiteer van het tijdverschil. Wanneer uw medewerkers naar huis gaan, begint onze werkdag.

Ervaring

Meer dan 15 jaar ervaring in het ondersteunen van administratieve processen voor klanten uit verschillende branches.

Kwaliteit

Kwaliteit is essentieel. Daarom voegen wij controles en validaties toe, waarmee wij de kwaliteit van uw data waarborgen.

Bespaar kosten

Vanaf € 8,50 per uur! Bespaar op uw administratieve kosten en profiteer van de vele voordelen van uitbesteding.

Betrouwbaar

Wij doen wat we beloven. Samen maken we afspraken over instructies, kwaliteit en doorlooptijd.

Meer weten?

Wilt u meer over ons en onze dienstverlening weten, kijk dan op onze over ons pagina, of neem contact met ons op!